Evy over haar ervaring met contactlenzen

Evy over de oplossing van lensproblemen


Evy - 34

Evy is professioneel danseres, model en hostess. Als danseres maakt ze deel uit van een dansgroep die optreedt bij diverse evenementen. Ze houdt van lange vakanties en droomt ervan de hele wereld rond te reizen. Maar ze vindt het ook lekker om thuis te ontspannen en Netflix te kijken met haar man en katten.

Op welke leeftijd ben je contactlenzen gaan dragen?

"Toen ik twaalf was kreeg ik een bril en om eerlijk te zijn vond ik dat niet leuk. Op die leeftijd ben je vaak onzeker over hoe je eruitziet en ik dacht ook dat die bril in de weg zou zitten bij het dansen of tijdens het sporten. Gelukkig mocht ik kort daarna contactlenzen nemen."

Ging dat meteen goed?

"Ja, meteen. Het duurde denk ik een maand of zo voordat ik eraan gewend was, maar daarna ging het altijd soepel en ik draag mijn bril zelden. De bril die ik nu draag heeft nog steeds de sterkte die ik tien jaar geleden nodig had, maar omdat ik de bril zo weinig draag, heb ik hem nooit vervangen. Ik heb erover gedacht om mijn ogen te laten laseren, maar het lijkt me veel gedoe en ik vind het ook een beetje eng. En waarom zou ik ook wanneer mijn contactlenzen perfect werken."

‘Ik heb eigenlijk nooit problemen met mijn lenzen’

Geen vuiltje aan de lucht dus?

‘Nou, eerst niet. Maar op een bepaald moment begon ik wat last te krijgen, vooral aan het einde van de dag. Dat gebeurde geleidelijk aan en in het begin ging het nog wel. Maar ik bereikte het punt dat het echt een probleem voor me begon te worden. Daarom besloot ik om mijn ogen opnieuw te laten testen. Ik bleek een heel ander soort lenzen nodig te hebben en had dus wat eerder mijn ogen moeten laten controleren.’*

  • Wij adviseren om uw ogen iedere 6 maand te laten controleren door een specialist

Evy over haar ervaring met contactlenzen

Maar nu kun je wederom niet meer zonder je nieuwe contactlenzen?

‘Dat klopt. Zelfs wanneer ik thuis ben en me ontspan en tv-kijk, draag ik ze nog steeds. Ik heb eigenlijk nooit problemen met mijn lenzen.

En zou je anderen adviseren om contactlenzen te dragen?

‘Zeer zeker. Je raakt er zo snel aan gewend, en daarna ervaar je zoveel meer vrijheid bij al je bezigheden en in het dagelijks leven. Het enige waar ik op wil wijzen is dat je je ogen minstens één of twee keer per jaar moet laten testen. Wacht daar nooit te lang mee.’

  • Wij adviseren om uw ogen iedere 6 maand te laten controleren door een specialist

Meer verhalen